Over mij

Over JapkeJanneke.nl
JapkeJanneke.nl is een persoonlijke blog over mijn hardloop- en fietsavonturen en andere persoonlijke interesses. Je vindt op deze site wekelijks artikelen over hardlopen, wielrennen en vele andere sportieve activiteiten. Ook kun je lezen hoe ik balans in mijn leven probeer te krijgen en te houden, zowel fysiek als mentaal. Naast de sportgerelateerde artikelen schrijf ik graag over geluk en het bereiken van doelen en dromen in het leven. Er staat iedere maandag, woensdag en vrijdag een nieuw artikel online.

Over Japke Janneke
Ik ben Japke, 31 jaar, en mijn tweede naam is Janneke.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Toen ik een klein meisje was, bedacht ik verhaaltjes en gedichtjes en schreef dit in notitieboekjes. De eerste keer dat ik online iets schreef, was toen ik als au pair naar ItaliĆ« vertrok. Ik schreef voor een simpele weblog teksten over wat ik beleefde in het Italiaanse leven. Nu richt ik me op andere onderwerpen. Naast m’n passie voor schrijven heb ik namelijk nog een grote passie: sport. Momenteel ben ik vooral actief in het hardlopen en wielrennen en hier praat en schrijf ik daarom ook graag over.

Door middel van deze persoonlijke blog krijg je een kijkje in mijn leven als hardloper, wielrenner, moeder en zelfstandig ondernemer. Ik schrijf over (bijna) alles wat mij bezig houdt. Ik hoop dat ik je met mijn artikelen kan inspireren en motiveren. Veel leesplezier!

Liefs,
Japke

PS: Heb je tips, vragen of opmerkingen? Stuur gerust een mailtje naar info@japkejanneke.nl. Heb je interesse in een samenwerking? Kijk dan even bij het kopje ‘samenwerken’. Daar vind je meer informatie.

24 Reacties

 1. Chantal
  november 26, 2016 / 9:42 pm

  Hey! Ik vroeg me af hoe jij je trainingen voor de duurlopen en de herstel lopen indeeld? Ik ben zelf aan het trainen voorde halvemarathon van Leiden, maar ik vind het lastig te bepalen wanneer ik welke afstanden zal lopen. Heb je hier tips voor?

  Groetjes,
  Chantal

  • Japke Janneke
   november 27, 2016 / 8:52 am

   Hoi Chantal! Bedankt voor je berichtje. Ik zal hier binnenkort een artikel over schrijven, omdat ik vaker deze vraag heb gehad. Natuurlijk is het heel erg persoonsafhankelijk. Hoe vaak loop je per week? Heb je tijd om drie keer te trainen per week? Of lukt vier keer ook? Dan kun je een onderverdeling maken in duurloop, tempoloop, herstelloop en interval. Zelf begin ik vaak de week met interval, daarna een duurloop, dan pak ik een tempoloop en tot slot een herstelloop. Echter kun je hierin ook nog wel schuiven. Ik zal er binnenkort meer over delen in een artikel. Alvast heel veel succes met trainen.

 2. Iene Vanherck
  augustus 2, 2017 / 8:16 pm

  Dag japke

  Ik ben gestart let hardlopen en probeer te vermageren (lees meer spieren op te bouwen en vet te verliezen) maar ik merk dat ik geen centimeters meer verlies…

  Heb je misschien tips die ervoor kunnen zorgen dat mijn vetverbranding terug meer op gang kan komen?

  Alvast bedankt!

 3. mark van de griendt
  september 11, 2017 / 4:45 pm

  Hoi Japke,

  Leuk je te volgen in de route naar de marathon. Inmiddels heb ik zelf wel enige ervaring en daarom ben ik verbaast over je gemiddelde snelheid van de duurlopen bijvoorbeeld dicht tegen de 5min/km aan. Wat is je streeftijd van de marathon?

  Het tweede waar ik nieuwsgierig naar ben is de combinatie van eerst Berlijn en direct New York. Heb je hier ervaring mee? hoe ga je zo snel herstellen en opladen?

  Laatste vraag stel ik iedere mede marathonloper, wat is jouw beste recovery eten/ drinken of tip?

  Blijf vooral schrijven erg leuk.

 4. Julia
  december 12, 2017 / 12:29 am

  Do you think one day maybe you will write in english too? :) I would love to..

  • D
   maart 6, 2018 / 7:51 am

   If you are really motivated to follow then learn dutch ;)

  • Brian
   maart 22, 2021 / 5:29 am

   Google Chrome auto translates from Dutch. Try that.

 5. Laura
  april 25, 2020 / 9:01 am

  Hi Jap Janneke. Wat een onwijs leuk en motiverend blog. Voor de beginnende wielrenner erg veel leuke en goede tips en denk het juiste steuntje in de rug om mensen op de fiets te krijgen. Heb je eventueel wat meer informatie over hoe je het beste je schoenen kan zoeken voor wielrennen. Ik heb na een lange zoektocht nog altijd niet de juiste schoenen gevonden en veel last (na het rijden) aan mijn echter buitenkant van de voet. Heb jij nog tips

  • april 30, 2020 / 8:33 am

   Hi Laura,

   Dankjewel! Leuk om te horen. Morgen komt mijn nieuwe platform (vrouwen die fietsen) online. Ik zou je aanraden om daar voor deze specifieke vragen te kijken. Zo te horen heb je iets bredere fietsschoenen nodig. Ik zou aanraden om de schoenen in de winkel te passen en eventueel te laten vormen naar je eigen voeten!

 6. Ilse
  mei 4, 2020 / 8:13 am

  Hoi, ik had een vraagje betreft het wielrennen. Ik ben ook net begonnen en zou het graag opbouwen.
  Maar ik vind nergens een goed schema. Kan je mij daarbij helpen?

  Mvg Ilse

 7. Robert
  juli 2, 2020 / 8:35 pm

  Hoi Japke,

  Ik heb een vraagje over hardlopen. Hoe kan ik het beste landen op mijn voorvoet? Heb je daar tips voor?

  Bedankt!

  Groetjes, Robert

 8. Robert
  juli 2, 2020 / 8:36 pm

  Hoi, ik had een vraag betreft hardlopen. Heb jij tips voor een voorvoet landing om mee te lopen?

  Groetjes, Robert

  • juli 6, 2020 / 7:41 am

   Hi Robert,

   Voorvoet-, midden- of haklanding is eigenlijk iets wat je van nature doet. Waarom wil je graag een voorvoet landing ontwikkelen? Het is een kwestie van aanpassen, aanleren en daaraan wennen. Dat kost tijd en gaat soms ook gepaard met spierpijn (en soms blessures), omdat je nieuwe spieren gaat gebruiken.

 9. Marloes
  juli 16, 2020 / 11:24 am

  Hoi Japke, per toeval ben ik op jouw leuke site terecht gekomen. De blogs lees ik met heel veel plezier. Ik ben een beginnende hardloper en ik ben op zoek naar een hardloopschema voor beginners, alleen nu zijn er op internet zoveel verschillende schema’s te vinden dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Heb jij misschien nog een tip voor mij welk schema ik het beste kan gebruiken?
  Dank je wel alvast!
  Groetjes, Marloes

  • juli 16, 2020 / 6:38 pm

   Hi Marloes,

   Er zijn inderdaad heel veel opties als het gaat om hardloopschema’s. Runner’s World heeft volgens mij een mooi (gratis) e-book met daarin tips over beginnen met hardlopen. Ik vermoed dat daar ook wel een schema in staat. Anders heeft Run2Day ook wel schema’s op hun website staan.
   Je kunt natuurlijk ook met een app beginnen (eRoutes of Evy bijvoorbeeld!).

   Succes!

 10. Riesjart
  juli 22, 2020 / 3:29 pm

  Leuke website met leuke blpgs over coole sport! Ik las je column via Sport & Life en zie hier nog veel meer leuke blogs.

  Keep of up JJ

 11. Andrea
  juli 29, 2020 / 10:59 am

  Hey Janneke!

  Leuke blog, vroeg me af of je ook tips geeft om te trainen naar een eerste marathon.

 12. Ada
  september 29, 2020 / 2:36 pm

  Wauw!! Wat is je website mooi gepimpt!!
  Liefs, Ada

 13. Line
  januari 28, 2021 / 2:55 pm

  Krijg je blessures van rennend workout op de plaats
  Drippelen en haken naar de billen zeg maar

  Liefs Line

 14. januari 28, 2021 / 2:57 pm

  Ik doe vaak drippelen en ren beweging op de plaats krijg je daar blesures van daarna stretchen

 15. Rita Proost
  april 5, 2021 / 11:39 am

  Leuke blog, Haal er veel informatie uit. Samen met mijn loopmaatje terug beginnen te lopen met start to run. We zijn nog maar aan les 12 maar we hebben er zin in. Ik heb nog wel wat loopkleding van vroeger, maar wil ook wel wat nieuw haha. Jij hebt mooie en leuke dingen aan die goed zitten.
  Zou je eventueel advies kunnen geven over kleding, waar te koop etc?
  Ik zie ook een tab winkel staan op jouw website maar als ik daarop klik vind ik niks.

  Lieve groetjes,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Zoek je iets?