Over mij

Over JapkeJanneke.nl
JapkeJanneke.nl is een persoonlijke blog over mijn hardloopavonturen en andere persoonlijke interesses. Je vindt op deze site dagelijks artikelen over hardlopen, wielrennen en vele andere sportieve activiteiten. Ook kun je lezen hoe ik balans in mijn leven probeer te krijgen en te houden, zowel fysiek als mentaal. Naast de sportgerelateerde artikelen schrijf ik graag over geluk en het bereiken van doelen en dromen in het leven. Er staat iedere maandag, woensdag en vrijdag een nieuw artikel online.

Over Japke Janneke
Ik ben Japke, 28 jaar, en mijn tweede naam is Janneke.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Toen ik een klein meisje was, bedacht ik verhaaltjes en gedichtjes en schreef dit in notitieboekjes. De eerste keer dat ik online iets schreef, was toen ik als au pair naar Italië vertrok. Ik schreef voor een simpele weblog teksten over wat ik beleefde in het Italiaanse leven. Nu richt ik me op andere onderwerpen. Naast m’n passie voor schrijven heb ik namelijk nog een grote passie: sport. Momenteel ben ik vooral actief in het hardlopen en wielrennen en hier praat en schrijf ik daarom ook graag over.

Door middel van deze persoonlijke blog krijg je een kijkje in mijn leven als hardloper, wielrenner en zelfstandig ondernemer. Ik schrijf over (bijna) alles wat mij bezig houdt. Ik hoop dat ik je met mijn artikelen kan inspireren, motiveren en animeren. Veel leesplezier!

Liefs,
Japke

PS: Heb je tips, vragen of opmerkingen? Ik kom graag met je in contact. Via de contactpagina kun je me gemakkelijk bereiken. Alvast bedankt!

6 Comments

 1. Chantal
  november 26, 2016 / 9:42 pm

  Hey! Ik vroeg me af hoe jij je trainingen voor de duurlopen en de herstel lopen indeeld? Ik ben zelf aan het trainen voorde halvemarathon van Leiden, maar ik vind het lastig te bepalen wanneer ik welke afstanden zal lopen. Heb je hier tips voor?

  Groetjes,
  Chantal

  • Japke Janneke
   november 27, 2016 / 8:52 am

   Hoi Chantal! Bedankt voor je berichtje. Ik zal hier binnenkort een artikel over schrijven, omdat ik vaker deze vraag heb gehad. Natuurlijk is het heel erg persoonsafhankelijk. Hoe vaak loop je per week? Heb je tijd om drie keer te trainen per week? Of lukt vier keer ook? Dan kun je een onderverdeling maken in duurloop, tempoloop, herstelloop en interval. Zelf begin ik vaak de week met interval, daarna een duurloop, dan pak ik een tempoloop en tot slot een herstelloop. Echter kun je hierin ook nog wel schuiven. Ik zal er binnenkort meer over delen in een artikel. Alvast heel veel succes met trainen.

 2. Iene Vanherck
  augustus 2, 2017 / 8:16 pm

  Dag japke

  Ik ben gestart let hardlopen en probeer te vermageren (lees meer spieren op te bouwen en vet te verliezen) maar ik merk dat ik geen centimeters meer verlies…

  Heb je misschien tips die ervoor kunnen zorgen dat mijn vetverbranding terug meer op gang kan komen?

  Alvast bedankt!

 3. mark van de griendt
  september 11, 2017 / 4:45 pm

  Hoi Japke,

  Leuk je te volgen in de route naar de marathon. Inmiddels heb ik zelf wel enige ervaring en daarom ben ik verbaast over je gemiddelde snelheid van de duurlopen bijvoorbeeld dicht tegen de 5min/km aan. Wat is je streeftijd van de marathon?

  Het tweede waar ik nieuwsgierig naar ben is de combinatie van eerst Berlijn en direct New York. Heb je hier ervaring mee? hoe ga je zo snel herstellen en opladen?

  Laatste vraag stel ik iedere mede marathonloper, wat is jouw beste recovery eten/ drinken of tip?

  Blijf vooral schrijven erg leuk.

 4. Julia
  december 12, 2017 / 12:29 am

  Do you think one day maybe you will write in english too? :) I would love to..

  • D
   maart 6, 2018 / 7:51 am

   If you are really motivated to follow then learn dutch ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?