Over mij

Over JapkeJanneke.nl
JapkeJanneke.nl is een persoonlijke blog over mijn hardloopavonturen en andere persoonlijke interesses. Je vindt op deze site dagelijks artikelen over hardlopen, wielrennen en vele andere sportieve activiteiten. Ook kun je lezen hoe ik balans in mijn leven probeer te krijgen en te houden, zowel fysiek als mentaal. Naast de sportgerelateerde artikelen schrijf ik graag over geluk en het bereiken van doelen en dromen in het leven. Er staat iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag een nieuw artikel online.

Over Japke Janneke
Ik ben Japke, 25 jaar, en mijn tweede naam is Janneke. Ik woon sinds mijn 18e in het mooie Groningen. Eerst zes jaar op kamers tijdens mijn studie en momenteel woon ik een jaar samen met mijn lieve vriend in een schipperswoning aan het Noorderplantsoen.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor schrijven. Toen ik een klein meisje was, bedacht ik verhaaltjes en gedichtjes en schreef dit in notitieboekjes. De eerste keer dat ik online iets schreef, was toen ik als au pair naar ItaliĆ« vertrok. Ik schreef voor een simpele weblog teksten over wat ik beleefde in het Italiaanse leven. Ook heb ik als pas afgestudeerde tijdelijk een blog proberen te combineren met mijn werk, maar dat bleek erg lastig. Nu kan ik die combinatie gelukkig wel maken en nu weet ik ook veel beter waar ik het liefste over wil schrijven. Naast m’n passie voor schrijven heb ik namelijk nog een grote passie: sport. Momenteel ben ik vooral actief in het hardlopen en hier praat en schrijf ik daarom ook graag over.

Door middel van deze persoonlijke blog krijg je een kijkje in mijn leven als hardloper, zelfstandig ondernemer en schrijver. Ik schrijf over (bijna) alles wat mij bezig houdt. Ik hoop dat ik je met mijn artikelen kan inspireren, motiveren en animeren. Veel leesplezier!

10463830_859384017413987_8073347462057150744_o15138560_340792862942856_7740830755506363883_o

Liefs,
Japke

PS: Heb je tips, vragen of opmerkingen? Ik kom graag met je in contact. Via de contactpagina kun je me gemakkelijk bereiken. Alvast bedankt!

2 Reacties

 1. Chantal
  november 26, 2016 / 9:42 pm

  Hey! Ik vroeg me af hoe jij je trainingen voor de duurlopen en de herstel lopen indeeld? Ik ben zelf aan het trainen voorde halvemarathon van Leiden, maar ik vind het lastig te bepalen wanneer ik welke afstanden zal lopen. Heb je hier tips voor?

  Groetjes,
  Chantal

  • Japke Janneke
   november 27, 2016 / 8:52 am

   Hoi Chantal! Bedankt voor je berichtje. Ik zal hier binnenkort een artikel over schrijven, omdat ik vaker deze vraag heb gehad. Natuurlijk is het heel erg persoonsafhankelijk. Hoe vaak loop je per week? Heb je tijd om drie keer te trainen per week? Of lukt vier keer ook? Dan kun je een onderverdeling maken in duurloop, tempoloop, herstelloop en interval. Zelf begin ik vaak de week met interval, daarna een duurloop, dan pak ik een tempoloop en tot slot een herstelloop. Echter kun je hierin ook nog wel schuiven. Ik zal er binnenkort meer over delen in een artikel. Alvast heel veel succes met trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *